Als de jongste van vijf kinderen groeide ik op in een gezin waar piano de eerste viool speelde. Ook mijn ouders hielden erg van muziek. Dagelijks hoorde ik mijn broers en zussen oefenen waardoor de liefde voor de piano al vroeg werd gewekt. Als peuter ging ik vaak onder de piano zitten wanneer anderen erop speelden. Om zo dicht mogelijk bij de muziek te zijn en vervolgens in slaap te vallen.

biografie 2

Piano

Een gevoelige snaar raakte het instrument bij mij. Al vroeg probeerde ik eenvoudige melodieën op de piano na te spelen en op 8 jarige leeftijd ontving ik mijn eerste lessen van pianodocente Truus Vandeweijer in Hoensbroek.
Na het behalen van mijn VWO diploma werd ik op achttienjarige leeftijd toegelaten op het Conservatorium in Maastricht waar ik bij Tonie Ehlen aan mijn pianostudie begon. Na de vijfjarige opleiding tot Docerend Musicus Piano (klassiek) volgde de tweejarige vervolgopleiding tot Uitvoerend Musicus Piano (klassiek) die ik met succes voltooide.

Aansluitend begon ik met het opbouwen van een pianolespraktijk in mijn toenmalige woonplaats Maastricht. Nadat ik werd gevraagd werkzaam te worden bij de Yamaha- Muziekschool in Roermond, heb ik gedurende enkele jaren het runnen van mijn privépraktijk gecombineerd met het geven van privé – en groepslessen in deze stad.

Uit interesse en om mijn leerlingen nog beter te kunnen begeleiden, heb ik aan de Hogeschool Sittard de post-HBO cursus ‘Basistechnieken traditionele piano-improvisatie’  bij Don Binnendijk met succes afgerond. Enkele jaren later een cursus bij Robijn Tilanus, waarbij haar boek 'KWINTessens, - een praktische benadering van de harmonieleer via improviseren aan de piano' centraal stond.

In juli 2016 ben ik samen met mijn vrouw Nicole, pianodocente en koordirigente, van Sittard naar Sint-Oedenrode verhuisd. Hier heb ik mijn lespraktijk uitgebreid.

Solo en begeleiding

Na het afstuderen heb ik als pianist enkele solorecitals gegeven. Als begeleider heb ik veel met andere instrumentalisten, vocalisten en koren samengewerkt. Zo was ik bij het St.Caecliakoor in Schinnen en de Zangvereniging St.Caecilia Gulpen jarenlang de vaste pianist. Momenteel begeleid ik het gemengd a capella koor Polyhymnia (Olland) indien nodig.

Kerkorgel

biografie 3Doordat ik op negentienjarige leeftijd door een kennis werd benaderd om voor hem als kerkorganist in te vallen, kwam ik ook met het kerkorgel in aanraking. Nadat ik hem in deze functie opvolgde, raakte ik steeds meer vertrouwd met dit instrument. Al snel werden deze werkzaamheden uitgebreid in andere kerken.

Als vaste organist heb ik jarenlang bij de volgende (kerk)koren gewerkt: St.Joseph in Hoensbroek, Christus Koning in Nieuw Einde, Zangvereniging St.Caecilia Gulpen en St.Caecilia Schinnen.
In de periode 1995 t/m juli 2016 was ik vast verbonden aan het St.Caeciliakoor Sint Pieter op de Berg in Maastricht. Daar begeleidde ik wekelijks dit koor en solisten tijdens prepetities en missen en speelde ik solowerken.

Keyboard

biografie 1Door de jaren heen werd me weleens gevraagd of ik ook keyboardles gaf. Dan herinnerde ik me hoe ik als prille tiener een tijdje erg gefascineerd was door het elektronisch orgel met al zijn glimmende knopjes, lampjes, verschillende ‘voices’ en ‘styles’. Dit trouwens tot schrik van mijn toenmalige pianojuf.

Tenslotte besloot ik, na deze boot een hele poos afgehouden te hebben, beginners hiermee een eind te begeleiden, hetgeen me nog steeds goed bevalt.